Maureen de JongeWie ben ik? Altijd moeilijk om jezelf zo zwart-op-wit te beschrijven. Maar ga het wel doen zodat je een beeld krijgt waar mijn passie & gevoel vandaag komt als het gaat om fotograferen.

 

Vanaf vroege leeftijd was ik al bezig met de camera, toen nog analoog, de composities en alles opschrijven in een boekje. Want na het ontwikkelen kon ik pas terugkijken wat bepaalde instellingen deden.

 

Op vakantie hoopte ik maar dat ik genoeg rolletjes bij me had, ASA400 was een zeldzaamheid en daar moest je wel zuinig mee doen wat betekende goed gebruiken.

 

Van mijn eerst verdiende geld kocht ik dan ook een echt spiegelreflex camera met 2 objectieven zodat ik kon inzoomen van veraf. Een ware openbaring was dat zeg. Tijdens mijn studie had ik er wat minder tijd voor maar de liefde bleef. Nadat ik afgestudeerd was pakte ik de draad weer op en werden er weer mooie platen gemaakt. De foto’s van de  reis naar Canada was werelds, wat een gave foto’s en dat smaakte naar het echte werk.

 

Het digitale tijdperk werd prijstechnisch toegankelijker en mijn eerste Nikon kwam in huis. De rondjes in de omgeving zijn niet meer te tellen, wilde alles weten. Kreeg hulp van andere amateur fotografen, wat heb ik veel geleerd zeg van iedereen. Ik kwam er al snel achter dat het gevoel in de foto moet zitten want anders ben ik niet zo snel tevreden.

 

Mijn tweede volgde al snel en ik kreeg steeds vaker de vraag, waarom ga je er niet wat mee doen. Tja goeie vraag maar het buikgevoel was nog niet zeker genoeg. Totdat mij gevraagd werd om een bruiloft vast te leggen… Wauw wat een belevenis, met volle bepakking, volle batterijen en ontzettend veel zin ging ik aan de slag. Thuisgekomen na een lange zware dag was het resultaat verbluffend. Dit smaakte naar meer..

 

Na aantal jaar goed nadenken, vaker bruiloften en andere gelegenheden vastleggen heb ik in 2012 besloten om het nu ook betaald te gaan doen. En dat is een van de juiste beslissingen geweest in mijn leven. Elke dag ben ik er mee bezig en het gevoel van geluk is zo groot dat het bijna niet te bevatten is. Gelukkig helpt de waan van de dag me regelmatig zodat ik goed blijf nadenken.

Eigen scores volgens de welbekende spiegel..

Makkelijk in de omgang | 87%
Enthousiast | 90%
Precies | 90%
Liefdevol | 95%
Creatief | 95%